Thursday, February 24, 2011

Friends Graduation

i attended to my friends graduation yesterday.. i was very happy that i could meet them in a happy moment. i just can say congratulation to my friends, may we are success in future.. amien ya rabb..

left : ami, hadi, dadang, tintus, me, denis, icem, mitha
right : icem, seilla, me, ami, rani

top : rani, me, mitha, ami
bottom : icem, rani, me, muti

love to see their cheerful face.. :)

me with ami and yuri
my bestfriend since we were at 1st semester, we were on a same ospek team. hehe

me with yuri

me with ami




congratulation! :)


Monday, February 21, 2011

new hijab style

trying to change my hijab style that become happening now.. :)

yeah, it is similar with others, and i didn't make different change because i like simple style..

with mom..

what do you think, dear fabulous readers? is it fit to my face?

Daily Review

yeah, i call it a daily review. since i seldom shared about my daily activities, i just tell the review here. feels like no more spirit to tell every single detail in current time. i wished i could share detail post later. :)

i've got my bed-sitting-room. it is located at Petojo Sabangan, around 15 minutes walking to my office. and i also shopped some bed-sitting-room-thingy such as container, mirror, bucket, ash can, hanger, etc.. yeah, i looked for them in several days..

it's about my wedding preparation. i came to traditional wedding exhibition with my mom. and we also did some test food and survey the building. but we haven't decided whatevendor or building will be used. :)

Thursday, February 17, 2011

Sasha's 2nd Birthday

Happy birthday dear Syahira Fairy Caesarika, all the best wishes for you.. :*

Crafting Thingy

it's Thursday already and i do not want to do anything except blogwalking and others. just sitting on my puzzle carpet, in front of the notebook, in one of my room's corner. yeah, it is my favorite activities when i don't know to do else. :)

and this post is about Crafting. do you remember? i had some 'promises to myself', three of them are about crafting. i would make a birthday present for Sasha, stitch towel, and finish irwan's pillow case. i couldn't finish the last one, the pillow case. but, i made the others! more than two! i also made frame handmade, needle cushion, and a glass pad. :))

here they are...

flowery glass pad




flowery frame
inspired by cemprut


a frame name for sasha's 2nd birthday
inspired by cemprut


needle cushion




towelli towel


that's all. what do you think fellas? yeah, i know, they aren't as good as professional crafter's made, i just love to make them and feel satisfied when i saw the result. :) i planned to add some application on the towel, but i have no idea what i should put. can you help me?



Thursday, February 10, 2011

Es Duren Kombinasi

Masih tentang liburan gue di Purbalingga.. kali ini gue mau berbagi cerita tentang salah satu kuliner yang cukup khas dan terkenal di sana, yaitu Es Duren Kombinasi..

Gue mengenal es duren tersebut sekitar 3 tahun lalu, dari cowok gue pada saat itu.. ternyata sebenernya es duren tersebut udah berdiri sejak bokap gue masih bocah! dan konon dari dulu sampe sekarang ga ada yang bisa menandingi kenikmatan es duren di Bancar ini walopun sekarang udah banyak yang ngikutin bikin usaha kuliner yang sama.. hal ini terbukti dengan selalu penuhnya warung es tersebut setiap harinya.. gue kira, warung es itu cuma penuh ketika waktu liburan kayak lebaran, ternyata di hari biasa pun tetep penuh.. hebat!

rasanya gue belum ke purbalingga kalo belum nguliner es duren.. rasanya tuh beda sama es duren lain menurut gue.. trus yang paling gue suka adalah es duren ini tidak mengandung biji duren.. jadi daging durennya udah dilepasin dari bijinya.. jadi tinggal lahap aja.. :D


Wednesday, February 9, 2011

Sanggaluri Park

Sanggaluri adalah kependekan dari Sanggar Luru Ilmu. dalam bahasa jawa, luru artinya mencari.. jadi Sanggaluri Park berarti taman untuk mencari ilmu. sesuai dari namanya, tempat ini adalah objek wisata sekaligus tempatnya ilmu pengetahuan..

terletak di suatu daerah *maaf lupa* di kabupaten Purbalingga, Jawa Tengah, Sanggaluri Park sangat cocok untuk dikunjungi sambil mengisi waktu liburan sekolah. ya, bermain sambil belajar. karena di dalamnya terdapat beberapa objek wisata sekaligus, seperti taman reptil, museum uang dan perangko, rumah boneka, taman bermain, rumah prestasi, museum wayang dan artefak, dan sanggar iptek..


nah, ini adalah tempatnya reptil-reptil koleksi Sanggaluri Park.. tempatnya terbagi dua, indoor dan outdoor..

selain reptil, Sanggaluri Park juga memiliki koleksi berbagai macam kupu-kupu dan serangga..

bukan, gadis itu bukan salah satu koleksi dari Sanggaluri Park..

Rumah Boneka

Saya sempat mengira rumah boneka yang dimaksud adalah semacam istana boneka kayak di dufan, ternyata isinya berbagai macam action figure dan boneka barbie.. :)

foto di atas di ambil di museum uang dan perangko..

nah, yang ini diambil di museum wayang dan artefak

Museum wayang dan artefak juga memamerkan alat musik tradisional jawa, atau yang biasa kita kenal sebagai gamelan. alat musik yang mengiringi pertunjukkan wayang..

keponakanku Nadhif semangat memainkan gendang..

saya tak mau kalah dengan Nadhif..

Bagaimana? Anda tertarik untuk berkunjung kesana?











Instagram @tiariph