Thursday, December 30, 2010

Kaleidoscope of 2010

Time goes so fast.. Now we are on last two days in 2010. we are going to face 2011.. There are many things happened in 2010, both sadness or even happiness. Our beloved country, Indonesia, had some disasters during this year. let's mention Mentawai's Tsunami, Merapi Volcano, Bromo Volcano, etc. But we always have happiness among the sadness, like UNESCO fixed that Angklung is officially a world heritage, or even the newest is final AFF Cup.. even though we can just be a runner up, but we must see the most important what we got : UNITY. what a beautiful..

My life also had sadness and happiness. i am really grateful to Alloh who always gives me tons of happiness and easy way to get something. i also thank to my parents, family, fiance, friends, fabulous readers, and everyone who always give me support. That was so meaningful. Thank you so much and i love you. :*

And on this post, i'll review some important things that happened to myself during 2010, to remember how God really loves me, loves you, loves us. :)

January
  • i started my study internship to do my skripsi. that was my 1st time experience to join in an office. :)
February
  • i decided to post this blog actively.. and my post was almost about my love life story.. hihihi.
  • i was busy with my skripsi.
March
  • i was still busy with all the skripsi stuffs.
  • i decided to collect novels, collaborated with irwan. yeah, we are books lover.
April
  • i did my seminar test. one step to finish my study in UNPAD.
May
June
  • i did my last step to graduate from UNPAD : SESSION. oh my God, i was very nervous to do that.
July
August
  • Fasting month for Moslem.
  • I officially graduated from Padjadjaran University.
September
  • Eid Mubarak for Moslem.
  • i was busy with seeking job.
October
  • my birthday! i am being 23 as well
  • yeah, i was still a jobseeker. always try to find a job.
  • won Innocentia giveaway
  • came to two bestfriend wedding.
November
  • i and irwan planned to make our relationship more seriously.
  • a harder jobseeker! i must be a commuter from bandung to jakarta for doing some CPNS test. i followed 8 CPNS. hahaha. i felt tired of them.
  • my sister's 17 birthday. a and mom gave a little surprise for her.
December
Alhamdulillah.. i never be tired of saying thank you to Alloh SWT.. thank you, thank you, and thank you..

the last, i'll say..

Happy New Year 2011
May God always gives us tons of happiness..


Wednesday, December 29, 2010

(lately) mother day

yeah, let's talk about Mother Day.. hahaha, i know it's kinda late to talk about it.. but, i haven't share it to you. i was soooo busy since that day, causing i have no time to post.

i and my sister always give something to our mother as her mother day's gift.. but this year, i was in poorest condition.. hahahah.. as you know, a jobless.. i know, i could give any gift which doesnt need money.. but i have no idea.. my plan was just saying happy mother day to her and being a nicer daughter.. hahahaha..

but.. everything was changed.. that was the greatest mother day ever! i gave my mom the biggest present : her dream. finally, Alloh show me the best way.. i got a job! i pass to be an employee of Ministry of Communication and Information Technology Republic of Indonesia.. alhamdulillah... :D

the announcement was in the mother day morning.. i dedicated this to my mom, as mother day present.. what a day.. thank you so much for every pray and support.. :D

and still on that day, i straight to hospital to complete all the regulation. and on the next day i went to Police Quarter, still to complete all the regulations.. and i must go to Jakarta (again and again) to transfer all documents that they ask.. yeah, i was busy..

i'm still being a jobless until March.. hahahaha.. because i must wait for the letter so i can start the job.. but, there is a sad thing in the middle of happiness.. i must move to Jakarta.. huhuhu.. yah, deket juga sih jakarta - bandung.. tapi tetep aja.. :((

i must enjoy every single time in Bandung before being tired of working.. :)

happy holiday..

Tuesday, December 21, 2010

little time

ahirnya ada sesuatu yang bisa gue share di blog ini.. ehehe..
Hari Sabtu kemarin ahirnya i have a little time to hang out.. tadinya mau jalan sendiri aja kayak biasa, tapi kok kayaknya sedih banget berasa ga punya temen.. ahirnya gue berhasil bujuk ade gue buat ikut gue dengan gue iming-imingi traktir makan.. ahirnya dia mau, padahal dia mau jalan juga sama temennya.. ihiihi...

nah inilah penampakan kita sebelum jalan-jalan di bandung yang saat itu lagi panas terik..

1st destination kita adalah ke Oriflame yang terletak di Jalan LRE Martadinata atau yang lebih dikenal dengan Jalan Riau.. udah pada tau Oriflame kan? gue udah jadi member oriflame jalan 4 taun.. tapi gue tuh bukan anggotanya yg ngoyo, jadi jangan berpikir gue udah punya ratusan downline ya.. hihihi.. dan ke orif kmaren pun gara2 face cream n foundation gue abis.. sempet sih kepikiran untuk ganti, biar ga usah ribet2 kesana, tp gue udah ngerasa cocok banget sama face cream n foundation yang gue pake, secara tipe kulit gue adalah kering.. jadi males aja gitu kalo harus ganti2.. :)

selain beli kebutuhan primer kosmetik gue, kita juga beli minuman enak semacam milkshake2 gitu.. di depan orif ada beberapa pedagang jajanan tradisional, ga heran, karena emang lokasinya deket sama sekolahan, yang seperti kita tau kalo di sekolah biasanya terdapat banyak jajanan enak tapi nggak sehat..

nah itu dia.. yang merah itu minuman bernama T-rex, rasanya perpaduan rasa strawberry dan leci.. seger... kalo yang coklat namanya Mixed perpaduan antara vanila, coklat, moka, dan kopi.. mantap.. dan kalo yang di keresek item itu isinya cilok.. cilok di depan oriflame terkenal enak lhooo... selain itu kita juga beli tahu bulet yang rasanya gak kalah mantap..

2nd destination, ke penyewaan buku Pitimoss.. yuhu.. si jobless ini emang kesibukannya cuma baca novel.. gue udah jadi member Pitimoss dari gue kelas 1 SMA, berarti udah jalan 6 taun.. tempatnya emang deket banget sama SMA gue, di Jalan Banda No. 12-S.. tempatnya ga terlalu gede sih, tp koleksi buku n komiknya lumayan lengkap.. FYI, gue ngoleksi novel, tapi cuma novel bagus yang gue beli, kalo novel2 ringan semacam Metropop gue lebih suka nyewa.. hehehe..

3rd destination, tadinya mau makan di baso Semar tapi kita udah kenyang banget sama jajanan nggak sehat tadi.. ahirnya kita memutuskan untuk ke Istana Plasa. udah lama banget gue nggak jalan-jalan di mall.. skalian makan juga di foodcourtnya.. berhubung kita lagi ga ada duit, jadi makan yang murah meriah, Panas Reguler Mc Donald.. hehehe.

dan Matahari dept. store lagi ngadain diskon.. haduuuh, bikin ngiler.. ahirnya gue tergoda untuk beli Maybelline Unstoppable Eyeliner yang black plus beli serutan untuk pensil alis n eyeliner gue.. hadah2.. gini ya yang lagi ga punya duit.. Oh iya, that was my 1st time buying an eyeliner.. yeah, makenya pun gue masih belajar.. i always adore to a woman who can wear eyeliner so nicely.. jadi kabita, ahirnya beli.. berhubung masih pemula jadi belinya yang bentuknya pensil.. So, tema belanja gue hari itu adalah KOSMETIK. ehehe..

sebagian peralatan tempur gue

tadinya sekitar jam 5 sore kita mau pulang.. nah, berhubung Matahari lagi diskon, ahirnya gue ajak emak untuk nyusul kesini.. secara emak gue juga ratu diskon.. dan emak pun setuju untuk nyusul sampe ahirnya kita keluar dari IP jam 9 malem! dasar wanita, kalo belanja selalu lupa waktu... tapi puas bo, kita dapet 3 baju kerja emak, 2 baju ade gue, dan gue dapet 1 baju. lumayan... ehehehehe...

yah itulah sedikit cerita jalan-jalan gue waktu weekend kemarin.. lumayan lah untuk ngilangin stress si Jobless..

oya, gue baru aja namatin novel A Very Yuppy Wedding yang kmarin gue sewa dari pitimoss.. lumayan sih menurut gue.. sebagian isinya tentang persiapan pernikahan.. huh, bikin ngiler.. kapan ya tiba giliran gue untuk nyiapin pernikahan gue.. hehehehe..



Friday, December 17, 2010

masih tentang menikah...

haiyah..
hari ini saya udah posting 3x aja.. kayak minum obat, sehari 3x.. hihihi
bosen deh sama postingan yang ini ini aja.. udah lama juga saya nggak pergi kemana gitu, ke tempat yang 'ada ceritanya', jadi pas pulang bisa bawa oleh2 untuk dishare di blog ini.. huhuhu..
kemarinan baru dari jakarta sih, tp lagi2 cuma untuk tes yang notabene gitu2 doang.. -,-

dan postingan kali ini, masih nyambung sama postingan sebelumnya.. walopun kita masih belom tau kapan kita akan menikah, kayaknya saya harus mulai bikin to do list dari sekarang deh.. berdasarkan pengalaman baca blog2 orang, kan kita jadi tau tuh kalo nikah itu ribet banget persiapannya.. jadi nggak ada salahnya kan kalo kita siap2 dari sekarang.. berhubung calon suami eyke orangnya cuek berat n yang penting jadi plus doi ada di sulawesi sana.. kayaknya yang bakal banyak mikirin ini bakalan saya dan keluarga.. cami tinggal mikirin duitnya aja ya.. aku ikhlas kok sayang, asal duit lancaaaaaarr.. hahahaha, calon istri macam apa ini.. ;p

oh iya, buat temen2 yang udah merit atau lagi nyiapin merit juga, boleh lo dishare pengalamannya ke 'newly bride and groom to be' ini.. kira2 apa yang harus kami lakukan nih untuk memulai? :)

m e n i k a h

Hmmm, post kali ini saya akan mulai berbicara tentang pernikahan.. dan akan ada tag baru di blog saya : wedding preparation. uhuuuuyy.. :)

emangnya kapan saya menikah?
ah, itu pertanyaan yang sama yang dilontarkan oleh teman2 saya, sanak saudara, emak, bahkan saya sendiri! saya juga belum tauuuu.. hehehe..
yah, pertunangan saya kemarin emang belum ngebahas masalah tanggal nikah, karena emang tujuan tunangan kemarin untuk 'mengikat' saya dan irwan.. :)

tapi, sekitar seminggu setelah bertunangan, saya pun mulai memikirkannya.. kapan kami akan menikah? kapan yang?
dulu, saya sempat punya angan2 untuk bertunangan ahir tahun 2010 (alhamdulillah, terwujud) dan menikah ahir tahun 2011. tapi setelah tunangan kemarin, kayaknya saya belum bisa mewujudkan impian menikah di ahir tahun 2011. tau sendiri, nikah itu sangat butuh persiapan.. kalo saya ingin menikah di saat itu, berarti persiapannya seharusnya udah dari sekarang dong? lah ini? boro2.. tanggal aja belum ada, rek! hahaha..
trus my mom berpesan, supaya jangan terlalu muda kalo menikah, kaya ibu aja, sekitar umur 25an.. berarti kalo 25 tuh setelah bulan oktober 2012.. wadduuhh.. tampak masih lama ya? hehehehe...


1 lagi kendala, eh, bukan kendala deng.. tapi alasan kenapa kami belum memutuskan tanggal pernikahan.. Kakaknya irwan akan menikah bulan Juni 2011.. kalo kita juga menikah di tahun tersebut, kayaknya terlalu mepet gimana gitu ya..

nah sebenernya ini kendala utama : DANA.

cape deh.. mau ngasih alasan apa pun kalo tersendatnya di dana sih semua orang juga tau.. hihihi..
yah begitulah sodara2, kami masih nabung, mengumpulkan setiap pundi yang kita punya. Hmm.. lebih tepatnya sih Irwan yang nabung, karena calon istrinya ini masih berstatus jobseeker sampe sekarang.. hehehehehe.. doain ya para pembacaku yang baik hatinya, semoga aku cepet dapet kerjaan, jadi bisa ikut menyumbang untuk pernikahanku nanti.. amien.. :)

Makan - Makan

tried to eat at Makan-makan several weeks ago by myself..



vanilla milkshake! deliciousoooo!

i forgot the name. i just remember the taste : sooo tasty!

Makan-makan also provides various sushi for you, dear sushi lovers. the prices are also reasonable for yummy foods. i'm sure i'll back to try other taste!

14 days remaining to 2011. the weather is so cool and windy, make us just think t0 stay at home and sleep under your blanket.. :)
have you made new resolutions? gosh, i think nothing! oh my God.. i must write them down soon!

Thursday, December 16, 2010

RAPUNZEL


watched this amazing movie several weeks ago with my sister, widya..
we are always falling in love with animation movies..

Friday, December 10, 2010

Longer Distance Relationship

dua hari setelah hari pertunangan kami, irwan harus pindah ke Palu, Sulawesi Tengah untuk alasan pekerjaan. saya tidak bisa mengantarkannya ke bandara karena memang situasinya tidak memungkinkan, lagipula saya pikir kalo saya nganter pasti saya bakal lebih sedih dan nangis terus di bandara.. jadi, tanggal 5 desember kemarin itu adalah hari terakhir kami bertemu.. dan entah kapan dia akan pulang.. :(

ternyata, menjalani longer distance relationship tidak semudah yang saya bayangkan.. hari kedua ditinggal irwan, saya jatuh sakit.. gejala sakit biasa, seperti demam, pusing, nyeri sendi, dll.. saya pun ahirnya berobat ke rumah sakit supaya sakit saya nggak keterusan.. entah kenapa saya tiba2 merasa sangat sedih ditinggal irwan.. padahal kami sudah terbiasa menjalani LDR, tp saya merasa ini adalah yang terberat.. mungkin karena tidak ada kepastian kapan saya bisa ketemu.. beda dengan LDR yang dulu, yang minimal 1 bulan sekali pasti ketemu.. saya kini sering menangis.. saya kangen irwan.. maaf kalo postingan kali ini mellow..

kesedihan saya semakin bertambah berat karena nanti sore saya harus berangkat ke jakarta di tengah kondisi badan yang lagi nggak fit.. saya ada panggilan psikotes dan wawancara kerja.. sedihnya, tempatnya di dekat kantor irwan yang lama.. jika selama sebulan kemarin irwan selalu menemani saya tes apapun, kali ini tidak bisa. nyadar kalo nggak bisa ketemu irwan lagi di jakarta, rasanya berangkat ke jakarta kali ini adalah yang paling berat.. :"((

saya ingat, ketika itu saya ada wawancara kerja di jln medan merdeka selatan (saya nggak lolos). kami janjian untuk makan siang bareng. ternyata tes saya ngaret, sampai jam makan siang saya belum dipanggil juga.. dan surprise! irwan datang menemui saya, ia rela meninggalkan jam makan siangnya demi bertemu dengan saya.. dan jahatnya saya.. irwan menunggu saya sambil berdiri sementara saya tetap duduk manis karena memang jumlah kursinya lebih sedikit dr jumlah peserta tes.. dan menjelang jam 1 siang irwan pun kembali ke kantornya.. Ah, saya merindukan momen itu.. dan setiap mengingat momen bersama irwan, saya selalu menangis.. ;(

bahkan sambil mengetik posting ini pun saya tak henti2nya meneteskan air mata.. sudah berhari-hari saya menangis.. menurut saya, ini rasanya lebih menyakitkan dan menyedihkan daripada diputusin! mungkin kalo diputusin ada rasa kecewa dan sakit hati terhadap pasangan.. lain halnya dengan saya.. dan rasanya, saya ingin cepat menjadi halal untuk irwan, saya ingin menemani irwan di Palu saja..

Ya Alloh, kuatkan hamba.. berilah hamba kesehatan agar dapat menjalani tes dengan sempurna.. peliharalah hubungan kami ya Alloh.. lindungilah Irwan di Palu sana.. amien..

Tuesday, December 7, 2010

i'm officially engaged!

alhamdulillah.. finally i could post about it. our dream comes true : being engaged before irwan's job removal. :)

here they are some photos about our special moment..

when irwan's family came.
i was being hidden in a room. ;)

i was being called..

too happy

after i said yes..

wearing our rings by our moms

with my best friend : Mas Aryo, and his girlfriend Ratih.

besties in campus..

new family

new family

thank you for helping and coming! :D

ps :
  • sorry for a bad quality pics, i forgot to change the resolution into the highest. :((
  • thank you for evryone who has helped this event. i am going to share about the review soon! ;p





Wednesday, December 1, 2010

this post is dedicated to you, irwan!

i am so happy to have Irwan in my life. i never have any words to describe every single thing he has done for me. i just feel his honest love and i do the same thing to him. :')

he is the one an only who could understand me so well, even though sometime his way is different. hey, do you know friend, i always smile while typing this entry and thinking so long because i don't know what else i can say to describe him. i love him just the way he is. :)

and, i think this is the sweetest thing he has done : when he called my parents and ask that he wants the engagement day accelerated because he loves me and accepts every lacks whom i have. i konow, i know, it is very usual, and maybe other couple have more interesting story. hehehe.. but, i just feel, *oh my GOD, i even couldn't describe what i feel*

he called my parents while he was waiting for me who did another job test at Istora Senayan. ah ya, i haven't told you that he is going to go to Palu on December 7th. his office gave him the permit to delay the movement. that's why i still could meet him when i was in Jakarta. ok, back to the topic. my test was finished at 1 pm, but he came at 10 am and called my parents without telling me yet! aaahh..

when the test was finished, i was lil bit angry to him because he waited for me in different place and make me waiting for him so long. yeah, may be i'm sensitive because of tiring. he never be angry to me, he's so patient to face me who's emotional.. ;p when he came, he showed our rings! awww, surprise! then, we were heading to Blok M to eat some food and accompany me to Lebak Bulus Terminal. yeah, there was another problem. i was disappointed again to him because of his inviting to Blok M. i think, Blok M is not the suitable place to have fun after doing a mind blowing job test. in my pipe dream, we would go to a big mall which has some cozy places inside. huhuhhuu..

he is like an ice who flush fire (me). he told me that he has called my parents and our engagement day will be accelerated. uhm, i couldn't tell as detail as he did. then i cried because i was regret to angry to him, whereas he has prepared a surprise for me. :(

i'm sorry for every single mistake i've done to you, honey.. :)

and, here we are! preparing our engagement day which will be held less than 5 days later. :D

Megamind and Widya's Sweet 17 Birthday

oke pals, i hate to do this : writing some entries at the same time. but, i can do nothing. yeah, i do ask sorry for abandoning this blog and comes with more than one stories. :p

last Thursday, on November 25th 2010 was my sister's sweet 17 birthday. i and mom planned to make a little surprise for widya, and mom asked me to buy the birthday cake. yeah! i was very excited to do this, because i could refresh my mind in the middle the hectic test.

1stly, i bought the cake at La Reine cake shop, and i put it there yet because i'll started doing a fun thing with my ownself. i was heading to Cihampelas Walk and watched Megamind Movie. yeah, i know it was kinda late, because people chases Harry Potter and i don't. hahaha. honestly, i have a willing to watched Harry Potter, but i prefer watched Megamind which is showed faster.

yeah! i was very satisfied, Megamind could make me laugh so easy even though i watched it lonely. ah, i always love animation movie.. :)

and at night, the surprise began! it works! yippieee.. happy sweet seventeen birthday my little sister, Widya..

the yummy cake

widya and our lovely mom



december comes!

waaahh, ahirnya aku bisa posting lagi..
as i always said, i was kinda super hectic on November, and yeah, December comes!
ga terasa yaaaahh.. this is the last month of the year.. hayo, resolusi apa yang belum terlaksana?
kalo aku,

...

lupa! apa aja ya resolusiku tahun ini? payah.... -,-

yang jelas, aku punya banyak postingan yang tertunda. huh, ga asik sebenernya kalo posting ditunda-tunda dan dirapel, tapi ya mau gimana lagi.. ehehehe

Instagram @tiariph